onsdag 25 mars 2009

Hollands mästerverk




Foto Daily Mail

Genom att ha krånglat mig genom bloggdjungeln hittade jag till tidningen Daily Mail där dessa bilder från förra våren visades. Otroligt vackert! tänk att se detta fantastiska varje år. Holländarna måste vara världens lyckligaste människor. Blir som ett jättestort grafiskt mönster!

Helgens utflykt


Foto Caroline

I helgen hade vi besök av våra kära vänner Hanna och Per. Lördagen spenderades bland annat med att besöka Fjärilshuset som ligger i Hagaparken. Där gick vi i 25-gradig värme med fjärilar flaxandes omkring oss i den icke autentiska regnskogen. Många vackra fjärilar att titta på, men dessutom en uppsjö av orkidéer i alla dess former. Härligt för en orkidéfreak som jag! Det var lite svårt att fotografera i regnskogen eftersom luftfuktigheten var så hög att objektivet bara immade igen. Men några bilder blev det i alla fall. För den som gillar fjärilar är Fjärilshuset väl värt ett besök, en trevlig dagsutflykt helt enkelt!

tisdag 17 mars 2009

Nött och nytt med GANT




Bilder från GANT.com

Gillar verkligen den här stilen med lite sliten New York-loft-känsla. Det ser mysigt och hemtrevligt ut, och man vill bara krypa upp i den stora skinnfåtöjen med en mysig filt och en god bok. De fräcka lamporna i aluminium tilltalar mig också. Dessa bilder skiljer sig från GANT's annars ganska färgsprakande sortiment, detta mer subtila uttryck är skönt att se som omväxling.

torsdag 12 mars 2009

DAY Birger et Mikkelsen


Bilder från DAY Birger et Mikkelsens hemsida

DAY Birger et Mikkelsen och deras Home-avdelning är av dansk produktion och företaget gör inte bara väldigt vackra kläder utan även mycket fint som du kan pryda ditt hem med. Finns i Sverige på bl.a. NK Inredning. De där ljusstakarna skulle mer än gärna få ta plats på min öppna spis. Välkomna säger jag!

onsdag 11 mars 2009

Hängande halsband



Foto Caroline

Behövde någonstanns att hänga mina halsband, men ville ändå inte ha dem hänga framme. Gick och köpte mässingskrokar på ÖB och skruvade lite lätt upp dem på insidan av garderoben. Såg ett outnyttjat utrymme och fyllde det. Tycker det var både smart och snyggt!

tisdag 10 mars 2009

Brickor från Ibride



Bilder från Ibride

Fick se dessa fantastiska brickor första gången när jag var uppe i Åre för ett tag sedan, och blev förälskad i dessa laserskurna motiv. Det är något trollskt och sagolikt över motiven tycker jag. Otroligt vackra och annorlunda produkter från franska Ibride. Gillar formspråket skarpt!

måndag 9 mars 2009

Papper för bröllop












Bilder från (Oh so) Beautiful Paper

I helgen satt jag och min kära vän Emelie och funderade ut design på bordsplaceringskort till hennes brors bröllop till sommaren. Satt och surfade runt en hel del för att leta inspiration. Det finns ju en hel uppsjö av olika sätt man kan göra det personligt på. Roligt när det är lite oväntat och extra tycker jag själv som är förtjust i papper och trycksaker. Hittade en del fina grejer på (Oh so) Beautiful Paper's hemsida som man skulle kunna använda vid bröllop eller andra tillställningar.

söndag 8 mars 2009

Inspiration för kvinnor






Bilder från Lisa Bengtssons portfolio
Än en gång måste jag lyfta fram denna fantastiska formgivare som både inspirerar och levererar. Lisa Bengtsson har inte bara det jobb jag drömmer om utan fortsätter att producera fantastiska produkter med de ljuvaste mönstrena.

Här tapeterna La Rose och Aloha Siri!, och en illustration för Kumlins Måleri.

tisdag 3 mars 2009

Veckans fynd!



I förra veckan blev det en del fynd till lägenheten. Var ju bland annat på den omtalade Antik och Kuriosamässan i Kista! Det var superroligt som vanligt. Mamma och jag gick och gottade och våndades för att välja ut de bästa fynden. Märkte till min förvåning att jag dock hade mycket av det jag tyckte var snyggt redan. Men mina fynd blev karottunderlägg med Sigvard Bernadotts mönster Virrvarr från Perstorp samt en jättefin ljusstake i guld som påminner om de tyska ljusstakarna Nagel som går att bygga ihop. Har dock aldrig sett den här varianten med det här mönstret. Skulle vilja hitta fler, så om någon vet var de går att finna, tipsa mig gärna!
Auktionssängborden är även dem på plats. De är rätt så fina som de är, men tror ändå att jag kommer att måla dem framöver.



De sen länge efterlängtade garderoberna från IKEA levererades också förra veckan. Halleluja säger jag! :) Det var inte en dag för tidigt. Äntligen kan vi få lite ordning på torpet! Fint blev det också. Garderoberna är ur serien Pax med högblanka dörrar Lomen. Nu är det bara handtag som saknas. Var hittar man fina handtag? Gillade inte riktigt IKEAs...



Har även glömt att berätta att vår nya soffa har kommit! Kom visserligen förrförra veckan. Men här är den i alla fall på plats! Ni som träffat vår gamla känner till att den inte rymde så många rumpor, men här kan desto fler sitta och trivas! Soffan heter Setup och kommer från Nordik. Passade även på att fynda kuddar på MIO förra veckan när de hade ta 3 betala för 1. Blev fint till soffan tycker jag.

Till sist slog vi till på en låda för pappersinsamlingen. Så tråkigt att ha de där tråkiga kassarna framme när man inte kan gömma undan dem. Det här var en smart lösning från Granit.
Ojoj, nu kanske vi ska hålla i plånboken ett tag. Men det är kul att få lite nytt och fräscht. Allt, eller nästan allt behövdes ju, eller hur? :)
Alla foton av Caroline