måndag 1 februari 2010

Rapport från Antik & Kuriosamässan

Foto Caroline

I helgen var jag och mamma traditionsenligt på Antik & Kuriosamässan i Kista. För första gången var vi där en söndag, vilket faktiskt var något av att rekommendera - ingen trängsel! Det som dock kan vara sämre med att gå en söndag är ju att de bästa grejerna kanske redan har gått - men å andra sidan så är det den här gången man kan pruta lite extra.

Det är alltid lika inspirerande att besöka den här mässan, den är full av liv med alla gamla grejer och kreativiteten går igång på hög nivå. Mässan har ändrat sig lite över åren tycker jag nog. För några år sedan var det mer 50- och 60-tals saker, idag börjar man gå ifrån det lite mer. Men visst kan man fortfarande hitta många klassiker från Gustavsberg, Arabia och Upsala-Ekeby. Konstigt nog så har priserna legat på ungefär samma i några år nu - Zebrakoppar och Röd Aster för nästan tusen kronor koppen.

Själv älskar jag ju som ni säkert vet att fynda! Igår blev så klart även en del fyndat. Efter att länge ha spanat på de byggbara ljusstakarna av den tyska designern Nagel slog jag igår till på tre stycken till ett bra pris. Dessa är i samma stil som en annan ljusstake jag köpt tidigare, men tror att detta är originalet. Några vackra slipade kristallknoppar och en fin och praktiskt handspegel (som hittade sin plats i badrummet direkt) kom jag också hem med. Känner mig mycket nöjd. Tack för en trevlig dag mum!

2 kommentarer:

M sa...

Tack själv för en jättetrevlig dag!

Nu får vi se fram emot Antik-mässan den 18-21 februari ....

Fia sa...

Vilka fina inköp du gjort. Gillade speciellt spegeln. Nice!!

Kram!!