tisdag 16 februari 2010

Rapport från Möbelmässan 2010

Återigen var det dag för mässa - denna gången Möbelmässan 2010. Som vanligt bjöd möbelmässan på en mängd fantastiska möbler och även denna gången massor av fina lampor. Stora delar av mässan är man som privatperson dock inte jätteintresserad av då det visas mycket möbler för offentlig miljö. Men vissa saker där är ju så klart också roliga att se.

Själv tycker jag det roligaste är att de dessa fantastiska montrar som byggs upp (för så kort tid) och som kan vara lika inspirerande som produkterna i sig. Nackdelen med den här mässan är ju att man inte kan handla något.

De montrar jag tyckte var roligast att se var bland annat hedersgästen Paul Smiths färgsprakande monter som bjöd på spännande möbler, blommande mormorskoppar och knasig konst. Mimous monter var nästan lika färgfylld som föregående och man fick alla mönster i en enda blinkning - härligt! Hallen Green House var också en himla kul del av mässan. Här samlas designskolornas kreatörer för att ställa ut sin formgivning. Vad som förvånade mig mest här var att Norge var väl representerat i den här delen, kul att se lite annan skandinavisk formgivning än den man är van vid. Favoriten på Green House blev också den norska möbel- och produktdesignern Kristine Bjaadal och hennes fantastiska dukar Underfull som fick ett annat mönster när de blir blöta - av t ex vin. Innovativt!

Foton Caroline

4 kommentarer:

M sa...

Ja, man får onekligen en hel del idéer när man är på en sådan här mässa. Kreativiteten flödar i många montrar.

Längtar redan till nästa mässa, som kommer strax ....

Helena - ROOM and SERVE sa...

Ja den där duken fick jag nyss ett pressmeddelande om, vilka bra reportage du gjort!

Fia sa...

Härlig duk, skulle verkligen passa en drulle som mig :)

Katarina sa...

Vilken kul grej med vinet!! Skulle jag behöva som spiller ofta. ;)