torsdag 7 oktober 2010

Mina Antik- & kuriosa-fynd
Foto Caroline

I lördags tog vi traditionsenligt en tripp till Kista för att gå på Antik- och kuriosamässan. Här fanns det ju naturligtvis oändligt med prylar som vanligt. Om man jämför med de första åren vi gick på mässan så är det betydligt svårare att göra billiga fynd nu för tiden. Känns som att de flesta säljare och köpare har mycket mer kunskap om såna här prylar, men det är väl på modet antar jag. Några småprylar fick jag i alla fall med mig hem.

Har märkt att jag har en dragning till bokstäver och siffror i inredning, men när jag dessutom gillar typografi och är grafisk formgivare kanske det inte är så konstigt. Därför gick jag hem med de fina emaljplattorna med siffrorna 7 & 6 i jättesnygg färg som passar perfekt i vår hall. Jag gick dessutom igång lite extra när jag hittade lådan med massor av gamla trycktyper från ett nedlagt tryckeri. Ångrar i efterhand att jag inte köpte fler, de går ju faktiskt att använda om man har stämpelfärg. Bokstäverna och siffran symboliserar i alla fall vår lilla familj. Tycker dessutom att de är en snygg inredningsdetalj.

Det sista fyndet blev de söta små damerna som var som små söta målningar trots att de var hämtade ur en bok. De visar bland annat dåtida modet från Paris - snyggt!

4 kommentarer:

Sofia sa...

Kan tänka mig att antikmässan var rolig! Dock kan det väl som sagt vara svårt att fynda nu, alla är så medvetna om att de kan ta betalt för grejerna..lite synd!

Det var första gången för min del på mässan så jag har inget att jämföra med, men tyckte att det kunde ha varit lite mer småsaker. Inte bara hus, pooler och fönster. För det är ju småsakerna som är roligast! Såvida man inte ska ha nya fönster eller en pool såklart! :)

Fast mitt fynd gjorde det hela värt det!

M sa...

Alltid roligt när man hittar det man tycker om och särskilt när det samtidigt speglar ens intressen.

Känner mig nöjd med mina "fynd" också :-))

Sofie sa...

Vilka fina fynd du gjort!

Fortsatt trevlig helg!

Helena {ROOM AND SERVE} sa...

Jag fyndade också lite bokstäver här om dagen :)