måndag 22 mars 2010

Finaste presenten!

Visst är det väl bara jättekul när man får en oväntad present? I helgen har sambon varit på konferens i Versaille i Frankrike. Förutom att jag har varit avundsjuk på att inte jag fick åka till ett så vackert ställe som Versaille har jag ju naturligtvis saknat sambon här hemma. Imorse stod det dock, som lite plåster på såren för min ensamhet, en helt fantastiskt vacker låda på frukostbordet! Blev faktiskt lite knäsvag av den fina pastellfärgen med guldtryck. Inuti låg också de finaste påskäggen i choklad från Paris! Frågan är om man vill äta dessa fina ägg - känns lite synd att förstöra dem fina. Fast lite nyfiken är jag på att öppna dem, då man hör att det är något som skramlar inuti. Kanske ska man hålla sig till påsk i alla fall?



Foto Caroline

fredag 12 mars 2010

Grönt och skönt från Iittala


Eget kollage med bilder från iittala.com

Vid en av mina shoppingrundor fångade Iittalas nya glasserie Kastehelmi min blick. Kände mig direkt hemma när jag såg de här gröna glasprodukterna. Jag fick en känsla av barndom - men har ingen aning om varför. Men känslan jag fick var i alla fall så där somrig, fin och mysig. Serien finns även i klart glas - men till sommarfikat väljer jag den gröna varianten.

torsdag 11 mars 2010

Ny butik på Norrmalmstorg!

Idag öppnar den nya butiken Gertrude - Home - Bed - Bath på Norrmalmstorg. I denna 900 kvm stora butik har de bland annat ensamrätten i Sverige på Ralph Laurens Home Collection. Andra varumärken som finns i butiken är Mille Notti, Mimou, Canadian Goose Home, Designers Guild och Calvin Klein Home. Till min förtjusning kommer även sortimentet bestå av vintage-objekt!

Butiksinnehavaren Staffan Lindborg (som i 7 år drivit NK Bad & Bädd) lovar en shoppingupplevelse utöver det vanliga - yey! :) Imorrn drar jag dit för att testa om de håller vad de lovar.








Bilder från gertrudes.se

onsdag 3 mars 2010

Kalasfina knoppar!

Måste bara slå ett slag för fantastiska knoppar! Såna här skönheter kan piffa upp vilken byrå eller skåpsdörr som helst. Alla dessa fina kommer från butiken Anthropologie som jag så många andra gånger har vurmat för. Vilka knoppar gillar du bäst?





måndag 1 mars 2010

Piffa upp hallen!

Diskussionerna har så småningom börjat ta fart här hemma om att göra om lite i hallen - märk inte renovera. Hallen är jättefint renoverad och fint målad - men dock i en lite för mörk färg som gör den lilla hallen ännu "trängre". Tror att den nya färgen blir någon ton av vit (chockerande va?). Men för att tillfredsställa ögat en aning tänkte jag att vi skulle sätta en tapet under de platsbyggda hatthyllor. Hatthyllorna samt övriga snickerier och originaldetaljer (exempelvis gasmojängen som man lade gaspoletter i förr) är vita.

Jag har titta på fyra olika alternativ till tapet. Jag tror att det står mellan två av alternativen (om jag ska inkludera sambons åsikter också :)). Men nu skulle jag vilja veta vilken tapet som ni tycker skulle passa bäst i en hall. Andra alternativ är också välkomna!
Alt. 1 - Fashion från Ferm Living
Alt. 2 - Nippon från Mimou
Alt. 3 - Woods från Cole & Son
Alt. 4 - Garden från Mimou