tisdag 23 september 2008

Sko- och handskfynd



Foto Caroline
Har länge letat efter ett par sjyssta sneakers och hittade tillslut ett par som passade mig och min kräsenhet. Dessutom var reapriset det halva ordinarie, toppen! Converse wannabies måhända, men jag gillar dem ändå. Speciellt de rosa detaljerna.Skorna kommer från Bianco.
Gjorde nyligen ett annat fynd, då jag egentligen skulle köpa en present, men jag hittade dessa skönheter till mig själv. Har länge letat efter ett par röda bilhandskar, så det var bara att göra slag i saken. Butiken där jag hittade dem heter Ellegant & Handskbutiken och ligger på Norrmalmstorg.

söndag 21 september 2008

Stevie Wonder - Kungen av SOUL



Foto © Claes Lindström

Kanske är detta lite off topic, men ändå...

Håller fortfarande på att darra tillbaka ifrån den oförglömliga kvällen jag hade tillsammans med ett fullsatt Globen i fredags. Att se legenden Stevie Wonder framföra sina fantastiska låtar tillsammans med ett band på 15 (!) personer är oslagbart. När han fick hela Globen att sjunga i kör kändes det mer än mäktigt. Med låtar som Master blaster (Jammin'), Isn’t she lovely och As och andra klassiker fick han i alla fall mitt hjärta att slå snabbare.

Stevie levererade hits efter hits och gjorde det hela med kärlek, något som han på slutet uppmanade alla att ägna sig åt mer. Kärlek. Jag gick därifrån, lycklig i kroppen, och kommer att kunna leva länge på den här upplevelsen som denna otroligt talangfulle och otroligt coola människa bjöd på.

Se bevis här:




torsdag 18 september 2008

Lättare än att måla själv, men billigare än konst!




Bilder från Inreda.com

Tänk vad roligt det är att leva nu. Nu när det finns så mycket fantastiskt man kan sätta på väggarna! Det finns en uppsjö av olika stickers att fästa som stora klistermärken på väggarna och vi ska inte tala om alla dessa otroliga tapeter. Jo, lite kan vi tala om dem förresten. Den här perfekta tapeten för oss modeintresserade heter just Fashion och är som skapt för mitt framtida dressingroom.

Ska man sätta upp en sådan här sticker på väggen är det sannerligen inte lätt att välja. Shadow Noir, den med ytterlampan och bänken, gillar jag verkligen. Man blir lite förvånad över den, det här är ju saker man vanligtvis hittar ute, inte i en lägenhet. Där jätten har varit med sina smutsiga fingrar gör sig Fingerprint Black fint på väggen. Alla produkter från Inreda.com.

tisdag 16 september 2008

Ett guldkorn i New York




Bilder i kollage från Anthropologie

Om en dryg vecka bär det av till drömresemålet: New York! Som jag har längtat! Att vara i en av världens modehuvudstäder innebär ju såklart en hel del shopping, i alla fall är det något jag har tänkt att hinna med. Har surfat runt en del för att hitta lite roliga affärer för både kläder och inredning, och har hittat affären Anthropologie. Här kan man hitta söta klänningar och blusar, perfekt för jobbet och även otaliga originella inredningsprylar. Har fullkomligen förälskat mig i påfågelstallrikarna, de är ett must have! Söta skor kan du också hitta hos den här butiken, som du kan beställa ifrån, även på internet.

söndag 14 september 2008

Grafiskt galant



Eget bildkollage med bilder från lisabengtsson.se

Grafiska formgivaren Lisa Bengtsson har ett uttryck i sina produkter och illustrationer som gör att man på något sätt känner igen sig. Hur många gånger har man inte suttit och tittat på gamla tallrikar och gamla fotografier hos mormor och farmor och förundrats över dess motiv. Själv har jag nog tyckt att det alltid har varit gammalmodigt och ganska konstigt att ha tallrikar på väggen. Lisa har nu tagit den här metoden och skapat moderna varianter av dessa tallrikar men med motiv som minner om gamla tider. Helt i svart-vitt blir tallrikarna mer som små grafiska tavlor, och inte alls gammalmodiga.

Jag gillar verkligen Lisas manér, och hennes tapet Svärmor är bara ett måste i min nya skogarderob! Det här är verkligen en tjej att inspireras av och jag hoppas på flera produkter som dessa i framtiden!

onsdag 10 september 2008

Lyxchoklad



Foton av Caroline

Förra veckan fyllde min kära pappa 60 år. På festen fick vi smaka på en av presenterna som var choklad från NK. Jag är lite fascinerad av dessa fina praliner, förutom att de alltid smakar väldigt bra är det ett sånt fint hantverk. De här små söta var till och med prydda med NKs egen logga, några av dem. Alltid en uppskattad present, att få och att ge!

Fräck grafisk form




Bilder från 25ah.se

Den nystartade byrån 25ah består av två tjejer: Dana Bergquist och Jacqueline Jacoel. Deras alster är färg- och formstarka i sitt uttryck. Deras typografiska affischer har hög uppmärksamhetsfaktor med sina vältypograferade texter i neonfärger. Tjejerna är nytänkande och för mig en stor klick inspiration. Kaxigt och snyggt!

tisdag 2 september 2008

Jag vill flytta in hos Mimou




Bilder från Mimou.se

Är så galet förtjust i Mimous produkter. Deras otroligt vackra tapeter gör att man kan drömma sig bort till en lyxigare plats. Stylingen i deras kataloger ihop med produkterna är mitt i prick med mina drömmars hem. Silvertapeten Kyoto med sina sirliga blommor känns exotisk men ändå skandinavisk. Påslakan Folklore White är så vackra i sitt hantverk att man tror att det är en gammelmormor som har gjort dem. Detsamma kan man nästan säga om tapeten som liknar blommor av korsstygn. Rose dammar av en gammal teknik och får den att kännas modern. Vackert!

måndag 1 september 2008

Håll ögonen öppna åt mig!


Bildkollage med bilder från Norrköpings auktionsverk

Att gå på auktion är alltid ett nöje, ett nöje som jag dock inte har tillfälle att ägna mig åt så mycket. Men numera kan man även lägga bud över internet på saker man gillar. Jag har en mamma som är mer bevandrad i auktionsvärlden än jag och jag låter mig inspireras av henne. En auktion som hon ofta besöker är Norrköpings auktionsverk. De lägger ut bilder på alla sina utrop och på så sätt kan man begrunda objekten även hemifrån. Det gäller bara att hålla reda på när auktionerna hålls, annars får man, som jag idag, se för sent vad man gått miste om.

Hittade ju naturligtvis världens snyggaste och tjejigaste Kobratelefon, i rosa! Har inte sett den förut faktiskt. Själv har jag en gulaktig variant som gärna skulle ha en kompis. Det här bordet tyckte jag också var väldigt vackert (och lågt utropspris) och vill gärna ha något liknande som jag kan måla vitt (ajabaja tänker nog en del, men icke jag). Så om ni får se ett bord som liknar detta, so let me know!

BL08SA


Bild från BVD.se i eget kollage

Nu är den här! Årets upplaga av Blossas årgångsglögg, med en smak av blåbär. Jag vet, jag vet... det är faktiskt bara september än och tro mig när jag säger det: Jag vill ha sommar bra länge till. Men ändå ser man de där små tecknen överallt, och jag tror att det blir tidigare och värre för varje år som går. De här hintarna om att det snart en jul komma skall. Idag på tunnelbanan såg jag en affisch om en julkonsert, och i tidningen likaså. Men är det något jag verkligen gillar med vintern så är det doften och smaken av glögg. Kommer glöggen dessutom i en sådan här snygg förpackning så får den komma på en gång för mig.

Så här säger Susanna Nygren, Design Director på BVD om årets flaska: ”Årets smak är på samma gång både traditionell och aktuell. Blåbärets många positiva hälsoeffekter har ju lyfts fram på senare tid. Svenska blåbär, vita snöbollar och siffrorna 08 är tre designelement som gestaltar årets smaksättning och samtidigt signalerar en trevlig känsla av jul".

BVD är design- och varumärkesbyrån som har och formgivit alla Blossas årgångsglöggflaskor. Snyggt, vågat och nytt säger jag om årets Blossaflaska!