måndag 26 januari 2009

Designhotell i Åre


Foto Sandra Nordstrand

Förra veckan fick vi förmånen att åka till Åre på konferens med jobbet. Förutom konfererandet fanns det även tid till skidåkning, spa och skoteråkning. Innan vi åkte hem gjorde vi även ett studiebesöksstopp på Åres nya designhotell som ligger på Förberget i området Björnen. Hotellet heter Copper Hill Mountain Lodge och ligger högt upp med en fantastisk utsikt över Åreskutan.

Från utsidan var själva huset inte så imponerande rent arkitekturmässigt, men liknade lite ett skepp. Arkitekten är Peter Bohlin, som bland annat har skapat Bill Gates privata hem. När man stiger in i entrén är arkitekturen dock slående. Där står där den största öppna spisen du kan tänka dig, men en skorsten klädd i koppar som sträcker sig ända upp i nock. Även väggen bredvid är klädd i koppar. Plötsligt känns material som koppar, fur och renskinn väldigt modernt! Rum, sviter, restaurang och övriga utrymmen är möblerade med diverse designklassiker som bland annat Eamesstolar. I restaurangen hänger även över 30 kopparlampor av Tom Dixon, otroligt passande för detta hotell.

Hotellet öppnade den 8 december 2008 och kostade 550 miljoner kr att bygga. Den prislappet avslöjar snabbt att det inte är helt gratis att ta in på det här hotellet. Dyrt och vräkigt? Kan tyckas, men helt klart en häftig miljö.

4 kommentarer:

Claes sa...

Otroligt vräkigt men ganska häftigt med all koppar, fast det måste gå åt en himla massa Häxan att putsa med! :)

Katarina sa...

Villken mysig blogg :) Jag gillar verkligen ditt nya badrum!
/Kattis

Helena/roomservice.blogg.se sa...

Jättefina bilder. Välkommen tillbaka :)/Helena R/S

Helena/ROOM AND SERVE sa...

Men tjena, här hade jag varit och kommenterat men mides det inte - vad knasigt :)