tisdag 19 januari 2010

En vacker dag...


Bild från Willa Nordic


Bild från DN.se

... får man förhoppningsvis flytta in i en villa. Lockelsen av att renoverat något gammalt som att bygga något nytt är ungefär fifty fifty för mig. Det finns både fördelar och nackdelar med båda. Ett gammalt hus har ju en själ sen länge - något som krävs ganska mycket jobb för att få i ett nytt hus. I ett nytt hus är ju dock allt fräscht och tip top (om inga dolda fel infinner sig förstås) - man slipper t.ex. lägga om taket eller åtgärda fuktskador på en gång.

Hittills har jag fallit pladask för många gamla hus jag sett på Hemnet och det riktigt kliar i fingrarna när man ser potentialen i de här gamla husen. Att falla så för ett nytt hus har inte varit lika lätt, men visst har jag mina favoriter. Har alltid gillat Willa Nordics hus och har nyligen upptäckt deras energisnåla stenhus. Det är precis ett sådant hus jag har i mina drömmar. Att tänka energisnålt tycker jag även är en självklarhet i modern tid.

En sak jag är relativt säker på i alla fall är att jag vill ha ett stenhus. Några som även erbjuder det är hustillverkaren Roxi Stenhus - även de energisnåla hus. Toppen!

3 kommentarer:

M sa...

Ett så'nt hus är ju verkligen något att drömma om .... och drömmar ska man ha!

Alexandra Karlsson sa...

Det första huset , fantastiskt ! Ett sånt skulle man ha :)

Tobias Chyssler sa...

Skippa renoveringsobjekt, det verkar jobbigt att hålla på att mecka med sådant =)