torsdag 28 juli 2011

Happiness starts on Kuredu Island - Maldiverna

Som sig bör var det ju dags för bröllopsresa efter giftemålet. Resan gick till de nygiftas paradis - Maldiverna. Detta var faktiskt paradiset på riktigt. Det står alltså inte bara så i resekatalogerna. Nu hade vi även förmånen att få bo i en så kallad Watervilla, ett litet hus som står på stolpar i vattnet a.k.a. Indiska Oceanen. Superläckert var detta när man låg i sin himmelsäng och bara såg ett oändligt turkosblått hav framför sig. Visst oroade man sig lite för tsunamis när man låg där, speciellt när monsunregnen kom. Men vi klarade oss denna gången! Regnen kom bara några få gånger, kort men intensivt på kvällen/natten.

Ön vi bodde på, Kuredu Island, tog man sig till efter en lång utrikesflygning till Maldivernas flygplatsö (ja det är en ö bara med flygplats på), med sjöflyg som tog 40 min. Upplevelse - check! Ön tillhörde en av de "större" och tog cirka 45 min att gå runt - gigantiskt med andra ord. Vi hade i alla fall allt vi behövde på denna ö: mat i överflöd, fantastiskt rum (med egen badstege ner i vattnet), vackra fiskar i vattnet, underbara stränder och varandra såklart.

Obs! Detta var inget skrytinlägg, bara en ren och skär rekommendation av resmål :)Foto Caroline

5 kommentarer:

M sa...

Wow ... verkligen helt fantastiska bilder!

Måste man vara nygift för att åka dit? <3

Sofia sa...

Det ser helt fantastiskt ut! Hoppas att ni njöt riktigt ordentligt! :)

Emma sa...

Hej, måste fråga, finns dt något att göra där? Restauranger, butiker?

Veronica sa...

Hej!
Ser helt underbart ut. Jag och nyblivna maken sticker till Kuredu Island (för att bo i en WaterVilla) 16-25/11 och jag funderar på om du kan rekommendera något särskilt.
Vi är dykare så givetvis kommer det bli en hel del av den varan men vet du om det t.ex. fanns möjlighet till djuphavsfiske?
Mvh Veronica

Eva sa...

Hej!
Jag har helt nyligen kommit hem från Kuredo, var där 1/10- 15/10.
Det är inte tillåtet att fiska. Men dykning och snorkling är helt fantastiskt.
Bara njut av lugnet och miljön och den underbara befolkningen, solen och god mat.
Eva