torsdag 28 maj 2009

Lägenheten del 2 - Vardagsrummet (2.1)

Foto Caroline

Så var det dags för lite uppdateringar i lägenheten igen. Så sakta men säkert börjar vardagsrummet att ta form med nya möbler och inredning. Fortfarande lång väg kvar tills det är helt klart, men ena sidan börjar falla på sin plats. Nu har nämligen vårt efterlängtade soffbord kommit på plats! Jag är så nöjd och lycklig över vårt fina bord. Bordet är köpt och specialbeställt hos butiken Julie & Clark på Karlavägen i Stockholm. Genom att utgå från bord som fanns i butiken kom vi tillsammans fram till den här varianten med mattlackad skiva och ben med infällda fästen i bordsskivan. Spännande att beställa ett bord på det här sättet då det blir unikt!

Även en ny lampa över bordet har kommit på plats efter mycket funderingar. Valet föll på By Rydéns lampa Net. Lampan i sig är inte jätte uppseendeväckande men skuggspelet som blir i taket av metalltrådarna är desto mäktigare - som ett jättemönster i hela taket.

Mattan Pearl kommer från MIO, soffan som jag nämnt förut heter Setup och kommer från Nordik, sideboardet i teak köptes på loppis för 175:- för några år sedan. På soffbordet: kunde inte motstå att köpa de vackra ljusstakarna jag bloggat om tidigare från DAY Birger et Mikkelsen, köptes på Poshliving. Skålarna från Orrefors, Mingel var en examenspresent från föräldrarna.

3 kommentarer:

M sa...

Det ser verkligen jättefint ut! Bordet är så snyggt tillsammans med soffa och matta.
Nu ser vi fram emot fortsättningen ... :)

Alexandra Karlsson sa...

Snyggt! Vår lägenhet börjar också ta form. De sista möblerna från EM bör komma i början av veckan. Men det är jobbigt att vänta. Man vill ha det klart nu! :)

Kram /kusin vitamin

Inspirera Mera sa...

Vad fint ni har det i vardagsrummet och vad läckert med det specialbeställda bordet.