söndag 30 november 2008

1:a advent


Foto Caroline

Med mindre än en månad kvar till jul har pyntandet dragit igång för länge sedan. Själv hängde jag upp mina stjärnor och satte upp adventsljusstakar i fredags. Vi gjorde även det smått förbjudna... vi klädde granen! Detta kan ju upplevas som att häda, för många, men vårat försvarstal lyder som följande: vi är hemma väldigt lite, och över jul är vi inte hemma alls. Så varför inte ha en gran som man kan njuta av fram tills dopparedagen? Sedan är det också så att vår gran inte innehåller något rött, utan vi försöker köra på en mer vit- och silverdekorerad gran. De klassiska röda kulorna får vi njuta av när vi åker bort.
Ovan ser ni lite av det pynt jag har plockat fram. Mina favorit "kulor" till granen är: såpbubblekulor inhandlade på IKEA för ett antal år sedan, silverstjärna och kula med skyline från Macy's New York, ultrasöta handväskan köpt i fredags på Åhléns, änglavingar och hoppande ren också från Åhléns.
Har nu även fem hyacinter som väntar på att slå ut i vardagsrummet, oj vad det kommer att dofta! De små ljustomtarna var jag fascinerad av redan som barn hemma hos farmor och farfar, så de tyckte att de små fick flytta in hos mig när jag var mogen för dem. Eftersom Piff och Puff är favoriterna i Kalles jul så älskar jag dessa små, direkt hämtade från spiselkransen hemma hos Musse.
Ha en trevlig första advent!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ni har det så mysigt i ert hem och julpyntet är så fint. Tack snälla för senast!

Idag är det den 1:a advent och tiden bara rusar mot jul. Det är så mycket som ska göras både på jobbet och hemma. Men det är också en härlig tid fylld av ljus, goda dofter och en hel del förväntningar. Idag åt vi den första lutfisken och den smakade så gott.

Gick en stund ikväll på julskyltningen i min kära hemstad. Trots att snön saknades var det så vackert med all belysning. På torget var det massor av trevliga stånd, mycket folk och den stora granen lyste så fint framför Residenset. Utanför kyrkan hade man byggt upp julkrubban, som man gör varje år. Jag kände en väldig frid när jag gick där och tänkte, att i år ska jag inte stressa inför julen.:) Vi får se om jag lyckas med det!

P&K /M

Fridas favoriter sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.