måndag 16 februari 2009

Sprakande i lägenheten
Foto Caroline, Maze int. och Artek

Igår proveldade vi i vår fina öppna spis. Jättemysigt verkligen. Den vackra spisen kom verkligen till sin rätt när det brann i den. Här kommer det att eldas ofta kan jag säga.

Tycker ofta att man ser massa fina bilder på hur folk smyckar ut sina öppna spisar genom att ställa massa vackra ting på dem. Själv har jag inte riktigt fått till det så där snyggt än, och nu när jag behöver lite inspiration så hittar jag ju ingen såklart. Någon som har något tips på vad man skulle kunna ha på spisen?

En snygg vedkorg står också på önskelistan. Visst, vi har en traditionell, helt fungernade vedkorg, men designnörd som jag är skulle jag vilja ha något mer designat och modernt.

Det här är två snygga favoriter. Den vita är gjord i plåt och kommer från svenska Maze int. och den svarta är gjord i trä och kommer från finska Artek.

9 kommentarer:

Mum sa...

Jättemysigt med den öppna spisen. Nu gäller det att hamstra ved för kommande brasor!

När det gäller utsmyckning av spisen återkommer jag gärna med de tips jag har.

P & K

Hanna sa...

Här finns lite inspiration, både till öppen spis och annat!

Helena/ROOM AND SERVE sa...

Jag älskar den vita vedkorgen :)

Yasmin Oom sa...

En öppen spis borde finnas i varje hem! Det är ju så fantastiskt- värmen, ljuset, stämningen, sprakandet ja allt!! =D Jag skall ha en öppen spis och kamin i mitt framtida hus. =)

Malin sa...

Väldigt fina. Den svarta är min favorit. Nu får vi bara spara till en kamin också... :-)

Inspirera Mera sa...

Åh så mysigt med en öppen spis!
Kram Sandra

Josefin sa...

Mysigt! Här eldas det oxå för fulla muggar :) Har inte heller hittat nån bra vedkorg.... är även på jakt efter snygga "eld verktyg" dom v har funkar... Men som sagt designen e väl inte den roligaste.

Kram kram

Yasmin Oom sa...

Ja visst är det!? Tur att det iaf finns såna här små charmiga ställen att hitta boxar på då! =)

Vive Vita sa...

Å vad härligt med en öppen spis. Det är ju en dröm! Ser fram emot att se mer av lägenheten :) Jag tycker det är snyggt med några fina höga vaser, typ Swing från Normann Copenhagen, eller kanske Kiwilyktor från Ittala på spiselkransen.

Kram